Vous êtes dans : Accueil > Hollandais > Ondernemen in Combrailles

Ondernemen in Combrailles

Het Pays des Combrailles is met het oog op de belangrijke zakelijke centra bijzonder strategisch gelegen. Les Combrailles vormen met de A71 en A89 een waarachtig knooppunt van autosnelwegen in het centrum van Frankrijk, en genieten daarbij ook nog de nabijheid van het vliegveld van Clermont Ferrand dat in samenspel met het bijzonder dichte netwerk van wegen van het Pays des Combrailles een kruispunt voor ondernemers vormt.

Een aantal multinationale ondernemingen (Staalwerken Aubert et Duval – Rockwool) hebben deze buitenkans dan ook met beide handen aangegrepen. Deze grote groepen genieten het gezelschap van talrijke ondernemingen en industrieën uit het MKB en dragen zodoende bij aan de regionale ontwikkeling (winkeliers, ambachtslieden, dienstverleners).

Daarbij hoort ook de bijzonder dynamische en gezonde houtindustrie, een belangrijk onderdeel van de bedrijvigheid van les Combrailles.

De traditionele activiteiten landbouw en veehouderij vormen ook vandaag de dag nog de ruggengraat van de sociale en menselijke samenleving in les Combrailles. Hoewel een groot aantal boerenbedrijven in de afgelopen decennia is verdwenen, blijft de agrarische sector in les Combrailles nog steeds een centrale economische activiteit. De wallenlandschappen en weidevelden die de streek kenmerken zijn het resultaat van de boerenactiviteit. Deze activiteit is er nu in geslaagd een eigen identiteit te scheppen, wars van intensivering en productiviteit, vooral door de ontwikkeling van authentieke boerenproducten en het plaatselijk merk TERROIR des COMBRAILLES.

De toeristische sector van het Pays des Combrailles is hierbij niet achtergebleven. Naast de structurele attracties (het nabijgelegen Vulcania, het vakantiedorp van Confolant…), zorgt een groot aantal plaatselijke ondernemers, die zich inzetten voor de ontwikkeling van hun streek, voor een bijzonder gevarieerd aanbod aan overnachtingsmogelijkheden.

-> Entreprendre en Combrailles